Властите в Мексико започнаха разследване, след като се появиха твърдения, че няколко

...
Властите в Мексико започнаха разследване, след като се появиха твърдения, че няколко
Коментари Харесай

Мексикански жени са били подложени на стерилизация в бежански център в САЩ?

Властите в Мексико започнаха следствие, откакто се появиха твърдения, че няколко мексикански дами са били подложени на насилствена дезинфекция в център за настаняване на бежанци в американския щат Джорджия. Това съобщи  BBC, базирайки се на министъра на външните работи на Мексико Марсело Ебрард.
" Вече сме открили връзка с шест дами, които евентуално са били подложени на сходна процедура ", съобщи Ебрард по време на конференция от 22 септември и добави, че в случай че информацията бъде доказана, това ще е " сериозен проблем ", който ще изиска предприемането на особени ограничения. 
На 21 септември президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че държавното управление му може да подаде иск против Съединени американски щати, в случай че обвиняванията се потвърдят. За нужда от  следствие се оповестиха 150 американски конгресмени. В свое писмо те съпоставят случая с " тъмните времена в историята на Съединени американски щати ", когато насилствената дезинфекция е била законна в 32 щата.  
 Отново - отчет с данни, че Китай наложително стерилизира ислямско малцинство Отново - отчет с данни, че Китай наложително стерилизира ислямско малцинство
Китай принуждава дами от уйгурската малцинствена група да бъдат стерилизирани или да носят устройства за контрацепция, твърди изследване...
През септември Даун Утън - здравна сестра, работеща в центъра заяви, че в него е публикувана практиката за провеждането на хистеректомия (операция по премахване на матката). По думите ѝ доста испаноезични дами са били подложени на интервенцията без да могат да обяснят за какво дадената процедура е била наложителна. 
Група американски и латиноамерикански правозащитници са написали тъжба. В документа се твърди, че са известни минимум пет случая на хистеректомия, извършена по неразбираеми аргументи. Доун Утън отбелязва, че някои от дамите в лагера наистина са имали гинекологични проблеми, само че се съмнява че всяка пациентка е имала потребност от толкоз радикална хирургична интервенция. По думите ѝ, лекарят, който е приемал е правел хистеректомия на " безусловно всички, които е приемал. "
Освен това той е предприемал други дейности, които може да се одобряват за дезинфекция. Веднъж е приел момиче с киста на яйчника и в хода на интервенцията е премахнал здравия ѝ яйчник, в резултат пациентката още веднъж е трябвало да се подложи на интервенция за цялостното премахване на репродуктивните ѝ органи.
Утън добавя, че поради езиковата преграда доста от дамите не са разбирали за какво ги насочват към доктор и каква интервенция се възнамерява да им бъде направена. Те са получавали противоречива информация от сътрудниците на центъра и от самите лекари. Една от дамите е избегнала операцията, защото е имала позитивен тест за  COVID-19.
 Перу - едно забравено закононарушение Перу - едно забравено закононарушение
Нявсякъде имаше жени… Те плачеха, плачеха, плачеха, плачеха: " Боли ме, боли ме… ", споделих на здравната сестра, че ме бо...
Компанията LaSalle Corrections, която ръководи центъра за краткотрайно настаняване опровергава обвиненията. В изказване за New York Times, директорът на медицинските услуги на имиграционната и митническа работа на САЩ  Ада Ривера заяви, че по техни данни от 2018 година единствено две дами са били подложени на дезинфекция.
Ривера добавя, че медицинските решения се взимат от медиците, а не от сътрудниците на правоохранителните органи.
Според конгресменът Прамила Джаяпал има съмнения, че на процедурата са били подложени 17-18 дами. Практиката за насилствена дезинфекция на американките с друг оттенък на кожата е била публикувана в САЩ  през XIX и XX в. Едно от най-известните имена, свързвани с сходни процедури е гинекологът Джеймс Марион Симс - той има заслуги в развиването на науката, само че и е правил интервенции на тъмнокожи дами без анестезия. Наскоро негов монумент в Ню Йорк бе отстранен. 
Съветът по правата на индивида към Организация на обединените нации е почнал следствие. В него взе участие и представител на Съединени американски щати. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР